O seminaru


RISK MANAGEMENT SEMINAR 1

Upravljanje kontinuitetom poslovanja (BCM)
u osiguravajućem društvu

 
 
Institut za osiguranje u suradnji s tvrtkom Ostendo Consulting Group pripremio je, prvi u nizu iz serije Risk Management seminara, dvodnevni seminar pod nazivom "Upravljanje kontinuitetom poslovanja u osiguravajućem društvu" koji se održao u Zagrebu, KD V. Lisinski, dvorana Matis Absolut Lounge, dana 29. i 30. lipnja 2011.

Predavač: Stanko Cerin, CBCP, CISA, CISM, CGEIT, iskusni stručnjak za područje upravljanja operativnim rizikom i kontinuitetom poslovanja u financijskom sektoru i jedan je od prvih međunarodno certificiranih stručnjaka za ovo područje u Hrvatskoj. Reference: Hypo Alpe Adria bank, Allianz, INA, PBZ, Veneto banka i dr.

U sklopu prilagodbe hrvatske regulative direktivi 2009/138/EC Europske Unije (Solvency II), uprava HANFA-e donijela je „Smjernice za identificiranje, mjerenje i praćenje rizika kojima je u svojem poslovanju izloženo društvo za osiguranje odnosno društvo za reosiguranje“.

Smjernice su postavljene na načelu prema kojem Uprava mora u društvu razviti organizacijsku kulturu o rizicima kojima treba upravljati u svakodnevnom poslovanju. Odgovornost uprave društva sastoji se od toga da ista o rizicima kojima je društvo izloženo mora biti informirana, da rizike može identificirati i pratiti, procijeniti njihove značajne utjecaje na poslovanje društva te da mora donijeti odgovarajuće mjere radi ovladavanja istima.

Na seminaru su odgovorni za provedbu dobili znanja za samostalno vođenje implementacije i održavanje sustava upravljanja kontinuitetom poslovanja u potpunosti usklađenog sa zahtjevima Solvency II.
AKTUALNI PROJEKTI

 

 

 

Pregled časopisa Svijet Osiguranja

Izdanje za Hrvatsku i Sloveniju

godina XIX
broj 11/2017

Izdanje za Bosnu i Hercegovinu

godina XIX
broj 11/2017

Izdanje za Srbiju, Crnu Goru i Makedoniju

godina VIII
broj 11/2017