O konferenciji

 

Institut za osiguranje i časopis Svijet osiguranja u suradnji
s Hrvatskim forumom za urbanu sigurnost i časopisom Zaštita
održao je 2. međunarodnu konferenciju Cyber Risk
u Zagrebu, u hotelu Westin,  17. 3. 2016.

 

Cyber rizik je glavna i brzorastuća prijetnja poslovanju. Trenutačno cyber kriminal svjetsko gospodarstvo stoji oko 445 milijardi funti godišnje.

Cyber napadi i prijetnje među najvećim su rizicima s kojima se suočava korporativni sektor u svijetu, a kao odgovor na to, globalna industrija osiguranja kreirala je i tržištu ponudila moderne osigurateljne proizvode koji sadrže pokrića za takve rizike. A kako bi Hrvatska i regija pratile europske i svjetske trendove, 17.3. u Zagrebu okupitli smo europske i domaće stručnjake na temu cyber sigurnosti i osiguranja IT rizika radi razmjene informacija i iskustva.

Konferencija je namijenjena predstavnicima korporativnog sektor
a i tržištu osiguranja Hrvatske i regije.

Pogledajte najavu konferencije:


Konferencija se bavi temama iz područja računalne sigurnosti, s naglaskom na tehnike očuvanja sigurnosti i poslovanja u slučaju sigurnosne kompromitacije, te proaktivnim i reaktivnim mjerama u svrhu održavanja cyber sigurnosti i smanjivanja učinka mogućih šteta. Obrađuje područja kao što su cyber prijetnje i održavanje cyber sigurnosti, strategije upravljanja cyber rizicima, cyber osiguranje, kreiranje polica osiguranja od IT rizika, te naposljetku disaster recovery i business continuity.

Tvrtke, organizacije i pojedinci iz dana u dan su sve izloženiji cyber prijetnjama, a napadači svakodnevno smišljaju nove vrste napada, primjenjuju sve zloćudnije oblike malicioznoga softvera i tehnika te uspješno nalaze načine za zaobilaženje sigurnosnog softvera, koji sve teže idu ukorak sa sigurnosnim prijetnjama.

 

Važno je biti na pravom mjestu u pravo vrijeme. Mi vam u tome pomažemo, odgovorno i s oduševljenjem.

AKTUALNI PROJEKTI

 

 

 

Pregled časopisa Svijet Osiguranja

Izdanje za Hrvatsku i Sloveniju

godina XIX
broj 12/2017

Izdanje za Bosnu i Hercegovinu

godina XIX
broj 12/2017

Izdanje za Srbiju, Crnu Goru i Makedoniju

godina VIII
broj 12/2017