Predavači

Zsolt Simon

Generali Mađarska/ Genertel Mađarska

TEMA: Prezentacija tržišta osiguranja motornih vozila CE i SEE
U ovom predavanju predavač će pokušati dati odgovore na aktualne izazove u motornoj industriji i prezentirati moguće buduće trendove u industriji. Predavač će govoriti i o podacima industrije osiguranja motornih vozila u Središnjoj i istočnoj Europi te posebnostima te posljednjim tržišnim promjenama u toj regiji. Osim toga, ispričat će i mađarsku priču te objasniti ulogu agregatora.

ŽIVOTOPIS: Simon Zsolt je od kolovoza 2014. voditelj odjela maloprodaje neživotnih osiguranja u Generaliju Mađarska. Od travnja 2016. također je i CEO Genertela Mađarska. Prije toga bio je na raznim menadžerskim pozicijama u Generaliju i Genertelu, kao što su primjerice voditelj Odjela osiguranja motornih vozila ili voditelj timova za razvoj proizvoda osiguranja motornih vozila u Generaliju ili glavni aktuar u Genertelu. Diplomirao je ekonomiju na Sveučilištu Miskolc te završio postodiplomski iz aktuarstva na Sveučilištu Corvinus u Budimpešti.

 

Csaba Kerékgyártó

voditelj Odjela za neživotna osiguranja, Udruženje mađarskih osiguratelja (MABISZ)

TEMA: Iskustvo Mađarske u liberalizaciji tržišta autoosiguranja
Predavač će dati kratki pregled mađarskog tržišta osiguranja i prezentirati razvoj MTPL osiguranja, koje je započelo državnim sustavom MTPL-a, a uključuje i neke mađarske posebnosti kako se B/M sustav transformira u Registar nacionalnih šteta, ili ulogu agregatora i online distribucijskih kanala. Predavač će dati i kratki pregled razvoja kasko osiguranja i borbe protiv neosiguranih vozila te navesti glavne probleme i izazove daljnjeg razvoja osiguranja motornih vozila.

ŽIVOTOPIS: Csaba Kerékgyártó je odvjetnik i stručnjak za osigurateljno pravo (Sveučilište ELTE, Budimpešta). Od 2010. je voditelj Tajništva i voditelj Odjela za neživotna osiguranja u Udruženju mađarskih osiguratelja (MABISZ). Prije toga, radio je kao voditelj Pravnog odjela u tvrtki Wáberer Insurance, kao stručnjak za štete u Pravnom odjelu Generali grupe te bio predstavnik Mađarske u udruženju europskih osiguratelja i reosiguratelja Insurance Europe. Također je i član Uprave AIDA-e Mađarske i posjeduje bogato iskustvo u obradi prekograničnih šteta.

Tibor S. Pataki

direktor Odjela osiguranja motornih vozila, Tehnologija i statistika motornih vozila, Udruženje njemačkih osiguratelja (GDV)

TEMA: Zanimljiva zapažanja s njemačkog tržišta osiguranja motornih vozila
Predavač će dati uvid u zanimljiva zapažanja s njemačkog tržišta osiguranja motornih vozila kroz pregled neživotnih osiguranja u Njemačkoj, njegove tržišne situacije i nedavnih napredaka na području osiguranja motornih vozila. Prezentirat će i neophodne statističke podatke i rejting faktore.

ŽIVOTOPIS: Dr. Tibor S. Pataki je direktor Odjela osiguranja motornih vozila u sektoru Tehnologija i statistika motornih vozila Udruženja njemačkih osiguratelja (GDV) u Berlinu. Iskusan je odvjetnik s bogatim iskustvom u području građanskog prava, uključujući Zakon o osiguranju i pravne odredbe osiguranja odgovornosti iz upotrebe proizvoda. Prije GDV-a, radio je kao odvjetnik za nekoliko međunarodnih tvrtki, među kojima su Allen § Overy i KPMG. Savjetovao je nacionalne i međunarodne klijente iz širokog područja korporativnog i građanskog prava, s posebnim naglaskom na zakonske odredbe osiguranja odgovornosti iz upotrebe proizvoda. Gospodin Pataki posjeduje bogato iskustvo iz osigurateljnog prava, koje je bilo i tema njegova doktorata. Diplomirao je europsko i komparabilno pravo na Sveučilištu Oxford. Predavač je korporativnog prava na Sveučilištu u Hamburgu.

 

Marijan Kralj

član Uprave, Croatia osiguranje

TEMA: Optimizacija cijene AO u uvjetima liberalizacije tržišta
Predavač će dati pregled situacije u osiguranju motornih vozila prije I nakon liberalizacije tarifa u MTPL-u, kako u Hrvatskoj tako i susjednim državama. Također će objasniti utjecaj koji je liberalizacija imala kako na osiguranje motornih vozila, tako i na tržište osiguranja općenito, te će predložiti važne korake za optimizaciju cijena MTPL polica osiguranja.

ŽIVOTOPIS: Marijan Kralj diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu 1996. godine. Poslovnu karijeru započeo je u Croatia osiguranju i nastavio u nekoliko osiguravajućih društava na hrvatskom tržištu. Deset godina proveo je u Allianzu Zagreb kao direktor Sektora za neživotna osiguranja, a kasnije i kao član Uprave. Tijekom 2014. godine bio je član Uprave Generali osiguranja. Godinama je bio član nadzornog i upravnog odbora Hrvatskog nuklearnog poola i Hrvatskog ureda za osiguranje. Od travnja 2015. godine član je Uprave Croatia osiguranja.

 

Andres Piirsalu

Ured za osiguranje motornih vozila i garancijski fond (LKF), Estonsko udruženje osiguratelja (EKsL)

TEMA: MTPL case study u Estoniji (video konferencija)
S ciljem dijeljenja praktičnog iskustva, predvač će dati uvid u specifičnosti estonskog risk menadžmenta MTPL tržišta. Estonijsko tržište je malo i dinamično, naizgled slično mnogim drugima. Možda se pitate, što je tu specifično? Cilj predavača je da objasni detalje njegovog sustava, koji je na neki način jedinstven i mogao bi i drugima dati ideje kako bolje upravljati rizicima u osiguranju motornih vozila. Teme predavanja uključuju zakonodavstvo i e-državnu infrastrukturu; postavu, funkcioniranje i značanje MTPL registra, standardizaciju tržišta i najbolje prakse kontrole rizika; automatsko osiguranje kao učinkovito rješenje za smanjivanje rizika vožnje neosiguranih vozila itd.

ŽIVOTOPIS: Andres Piirsalu je od 2007. izvršni član Uprave Ureda za osiguranje motornih vozila i garancijski fond (LKF) u Tallinnu (Estonija). Područje njegove odgovornosti uključuje upravljanje rizikom i financijama, reosiguranje, prevenciju šteta i analitiku. Od 2007. godine je i izvršni član Uprave Estonskog udruženja osiguratelja (EKsL), a od 2009. i član Vijeća Tagatisfonda (Estonijskog državnog fonda za garancije financijskih usluga). Od 2002. do 2007. radio je kao regulator poslovanja u Swiss Reu u Zurichu. Magistrirao je demogeografiju na Sveučilištu Tartu u Estoniji.

 

Cees Werff

predsjednik, Claims Corporation Network, Nizozemska

TEMA: Osiguranje motornih vozila u digitalnoj eri
Predavač će dati uvid u tehnološku revoluciju u ostalim sektorima te objasniti kako će tehnologija promijeniti industriju osiguranja u idućih 3 – 5 godina. Saznajte kako komunicirati s onima kojima je digitalizacija „u krvi“ (milenijalci), kakva je trenutna situacija i koja su najbolja dostupna tehnološka rješenja te kako digitalna revolucija dolazi u široki fokus. Predavač će predstaviti i nedavne rezultate istraživanja Global Insurance Marketa i objasniti kako se spremiti za budućnost.

ŽIVOTOPIS: Cees Werff je poliglot i stručnjak orijentiran na rezultate na visokim pozicijama s 15-godišnjim iskustvom u uspješnom strateškom i komercijalnom vođenju veleprodaje i maloprodaje unutar financijske industrije. Osnivač je tvrtke Claims Corporation Network koja pruža usluge obrade štete, pravnu i administrativnu podršku osigurateljima, brokerima i vlasnicima voznih parkova diljem Europe. Također je i član Nadzornog odbora Nizozemskog Crvenog križa i uključen je u nekoliko drugih društvenih inicijativa. Prije toga, dvije godine bio je viši izvršni potpredsjednik InterEurope AG – European Law Service te je bio na različitim menadžerskim pozicijama unutar Ameyde grupe.

 

Péter Erdélyi

Vehicle Grand Coalition, Mađarska

TEMA: Budućnost automobilske industrije
Industrija proizvodnje motornih vozila je pod velikim pritiskom zahtjeva za zaštitom okoliša, stoga će se predavač u ovom predavanju osvrnuti na razvoj i prodaju motornih vozila s ekološkog stajališta. Prezentacija će se fokusirati na to pitanje, koja ima glavni utjecaj na proizvodnju automobila u budućnosti.

ŽIVOTOPIS: Péter Erdélyi posjeduje bogato iskustvo u veleprodaji i maloprodaji vozila, financijama i osiguranju. Predsjednik je Mađarskog udruženja uvoznika vozila (MGE), kći tvrtke Sumitomo grupe u Budimpešti.  Diplomirao je strojarstvo i ekonomiju.

 

Matteo Carbone

direktor, Bain & Company, Italija

TEMA: Telemetrija mijenja igru na tržištu autoosiguranja
Predavač će objasniti glavne pravce razvoja u industriji osiguranja motornih vozila na primjeru Italije, predvodnice telemetrije u Europi. Osiguratelji u Italiji, gdje su UBI proizvodi osiguranja postali mainstream, nude tri tipa usluga koje poboljšavaju police autoosiguranja i pojačavaju zadovoljstvo osiguranika. Predavač će objasniti strategiju za postizanje punog potencijala prednosti novih tehnologija u osigurateljnoj industriji i inovacijske mogućnosti, odnosno prilike i izazove koji nastaju za osiguratelje.

ŽIVOTOPIS: Matteo Carbone je direktor Odjela za financijske servise i digitalnu praksu u tvrtki Bain & Company. Osnivač je i odgovorna osoba za Bain Connected Insurance Observatory, vodećim pružateljem usluga u osigurateljnoj tehnologiji. Matteo je strateški konzultant za sektor osiguranja i upravljanja bogatstvom, specijaliziran za inovacije. Od 2006. godine savjetovao je mnoge talijanske i europske osigurateljne grupacije. Posjeduje bogato iskustvo u postavljanju industrijskih i komercijalnih planova, strateškom definiranju rasta, razvoju osigurateljnih proizvoda, strategiji izbora kanala i definiciji komercijalnih modela, te savjetovanju kod spajanja i akvizicija. Prije zaposlenja u tvrtki Bain & Company, Matteo je radio u tvrtki Valdani Vicari & Associati. Diplomirao je poslovno upravljanje na Sveučilištu Bocconi.

Gorjan Agačević

direktor, Amodo, Hrvatska

TEMA: Kako na najbolji način iskoristiti podatke dobivene telemetrijom
Prikupljanje telemetrijskih podataka nije jednostavan zadatak, ali jednom kad se prevladaju svi izazovi vezani uz njihovo prikupljanje te podaci počnu pristizati, što mi zapravo možemo s njima? Većina osiguratelja telemetrijske podatke koristi kada pokušavaju procijeniti izloženost vozača riziku, no saznajte kako prevladati razlike u kvaliteti podataka kako bi oni omogućili osigurateljima iscrpniji uvid u osiguranike i njihovu trenutnu i potencijalnu vrijednost.

ŽIVOTOPIS: Gorjan Agačević je poduzetnik koji živi i radi u Zagrebu, Hrvatska. Stručnjak je za digitalne komunikacije s uspješnim 15-godišnjim iskustvom iz područja Human-Machine interaction (HMI), User Experience (UX) i digitalnog marketinga. Tijekom godina radio je kao konzultant i programer zabave unutar automobila i informacijskog sustava za vozače za neke od najvećih svjetskih proizvođača automobila. Glavni je digitalni strateg za nekoliko međunarodnih robnih marki, te tvorac prvog širokopojasnog projekta u Hrvatskoj koji je osvojilio prestižnu nagradu UN-a World Summit. Jedan je od suosnivača Revolucije, priznate digitalne agencije koja pruža usluge sveobuhvatne digitalne komunikacije, a klijenti im se nalaze diljem svijeta, od Kanade do Bliskog istoka. Kao direktor tvrtke Amodo, zadužen je za strateško usmjerenje razvoja proizvoda i upravljanje inovacijama.

 

 

József Kele

voditelj međunarodnih projekata, Generali, Mađarska

PANEL DISKUSIJA: Budućnost osiguranja motornih vozila

ŽIVOTOPIS: József Kele je od veljače 2014. voditelj međunarodnih projekata u Generaliju za područje Mađarske i Češke. Upravlja učinkovitošću međunarodnih projekata kako bi pronašao najbolju praksu i podržao implementaciju u različitim državama. Prije toga radio je kao savjetnik za osiguranje i voditelj razvoja poslovanja u tvrtki CEE Specialty, voditelj Odjela preuzimanja rizika I šteta (zamjenik CEO-a) u AIM Insuranceu, direktor tvrtke AIM Insurance Services, direktor Odjela za korporativne štete i međunarodne štete motornih vozila i direktor šteta kao i voditelj odjela osiguranja motornih vozila u Allianzu Mađarska itd. Diplomirao je na tri fakulteta: prijevozno inženjerstvo na Fakultetu brodogradnje i strojarstva (University of Technology), zaštitu na radu na Fakultetu za inženjering zaštite na radu (Institute of Worksafety Education) i osiguranje na Fakultetu za znanost o osiguranju (University of Economics) u Budimpešti.

Michael Theilmeier

Gen Re, Udruženje njemačkih osiguratelja (GDV), Njemačka

TEMA: Izbor prikladnih podataka za selekciju rizika
Internetska prodaja, big data, prediktivno određivanje cijena, modeliranje rizika, telemetrija, autonomna vožnja… sve to stoji pred stručnjacima za određivanje cijena premija u osiguranju motornih vozila posvuda. Čini se da je ”stari svijet” tarifa gotovo nestao. U svakom slučaju, trebamo odlučiti koji od ovih koncepata možemo uvesti u svoje poslovanje ili na što se moramo pripremiti što je prije moguće. Trebamo paziti i na ograničenja – posebice zbog pravnih ograničenje poput zakona o zaštiti podataka. Predavač će se baviti dvama konkretnim primjerima: telemetrijom, koja zasad ima ograničen uspjeh na nekoliko tržišta, te autonomnom vožnjom, koja je tek na svome početku. Oba koncepta čini se kontradiktorna jer su telemetrijski stručnjaci usmjereni na vozača a autonomna vožnja na samo vozilo. Nakon nekog vremena, takav tehnički napredak značajno će smanjiti frekvenciju šteta – s odgovarajućim učinkom na volumen premije. Učinkovita i efektivna selekcija rizika nikada nije bila važnija za uspjeh u osiguranju motornih vozila nego što je danas.

ŽIVOTOPIS: Michael Theilmeier je viši potpredsjednik Gen Rea (poslovne jedinice Treaty Europe). Od 2015. je i predsjednik GDV-ova Odbora za Srednju i istočnu Europu u Berlinu (Njemačka). Od 2010. gospodin Theilmeier je i predsjednik Nadzornog odbora Atene IT & Financial Services Inc., Sopot (Poljska). Od 1987. do 1996. radio je u Gerling grupi u Kölnu, a zadnja funkcija mu je bila  voditelj marketinga na međunarodnoj razini. U lipnju 1996. gospodin Theilmeier pridružio se osiguravajućoj kući Alte Leipziger Versicherung AG u Oberurselu, gdje je proveo više od tri godine kao voditelj Odjela za preuzimanje rizika za odgovornost u industrijskom sektoru. Od 1998. do 2000. bio je  član Uprave u tvrtki Hestia Insurance S. A., Sopot (Poljska). Od 1996. do 2001. bio je  član Uprave Alte Leipziger Europa Beteiligungsgesellschaft AG. Diplomirao je pravo i poslovni menadžment.

 

Laszlo Kalmar

direktor, Europ Assistance Mađarska

TEMA: Upravljanje podacima – iskustvo Europ Assistancea
Asistencija na putovanju, zdravstvena asistencija, asistencija za dom i obitelj te mnoge druge aktivnosti Europ Assistance provodi na lokalnoj, regionalnoj i globalnoj razini kroz B2B2C i B2C pokrića. Kakva su iskustva u Mađarskoj te koje su karakteristike mađarskog automobilskog tržišta i osiguranika? Uspoređujući inovacije u asistencijskom sektoru u svijetu, gdje se nalazi Mađarska u odnosu na, primjerice, Brazil ili Rusiju? Jedne od inovacija na tržištu su i tzv. pametni automobili, koji su primjer geolokalizacije te asistencije kod električnih automobila.

ŽIVOTOPIS: Laszlo Kalmar proveo je više od 20 godina u međunarodnom okruženju. Od 2003. godine direktor je Europ Assistance Mađarske. Od 2004. je i regionalni direktor za područje Mađarske, Rumunjske, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Makedonije i kasnije Bugarske. Od 1999. do 2003. radio je za Shell Mađarsku. Od 1993. do 1999. radio je za Uniliver Mađarsku, na posljednjoj poziciji kao voditelj voznog parka. Diplomirao je na Elektrotehničkom fakultetu u Subotici i u Budimpešti te kao voditelj učinkovitosti na Euro-Contact Business School u Budimpešti. Završio je i niz treninga iz područja pregovaranja, prezentacije, vođenja, implementacije, određivanja cijena i dr.

 

Patrick Le Roy

izvršni direktor Odjela za štete, Gen Re, Njemačka

TEMA: Trend prema tablicama naknada šteta iz tjelesnih ozljeda u Europi
Iznos kompenzacije za tjelesne ozljede može biti rezultat dugih rasprava temeljenih na opsegu ozljeda, dokumentiranih od strane medicinskih stručnjaka i subjektivnih procjena štete osiguranika. Ako je nejednakost između stajališta tužitelja i dužnika velika, sudac odlučuje o iznosu kompenzacije. Taj proces košta i vremena i novca. Zbog toga su mnoge države posegnule za kompenzacijskim tablicama. Ovisno o stupnju onesposobljenosti, zakon određuje koju naknadu prima ozlijeđena osoba. Predavač opisuje rastući trend u Europi, koristi i nedostatke za osiguranike, osiguratelje i cijelu zajednicu.

ŽIVOTOPIS: Patrick Le Roy je izvršni direktor Odjela za štete u Gen Reu u Kölnu, zadužen za različita europska i svjetska tržišta, od 1997. Prije toga, od 1989. godine, radio je na odjelima međunarodnih šteta u primarnim tvrtkama. Diplomirao je pravo I poslovno upravljanje na Sveučilištu u Caenu (Francuska).

 

Danijela Ziser

voditeljica šteta za Srednju i istočnu Europu, Swiss Re, Njemačka

TEMA: Štete u osiguranju motornih vozila – europski trendovi
Predavačica će prezentirati posljednje trendove u sektoru upravljanja šteta u osiguranju motornih vozila i objasniti najveće izazove prisutni u međunarodnom okruženju. Saznajte kako funkcioniraju sustav zelene karte i prekogranično rješevanje šteta te koji su najveći izazovi u međunarodnoj obradi šteta i kako se nositi s njima.

ŽIVOTOPIS: Danijela Ziser pridružila se Swiss Reu (bivšem Bavarain Reu) 1994. godine. Stručnjakinja je za štete, odgovorna za upravljanje štetama u Srednjoj i istočnoj Europi, uključujući i Rusiju i Zajednicu neovisnih država te bivše zemlje Jugoslavije. Prije toga, bila je odgovorna za upravljanje štetama u Italiji, Austriji, Portugalu i Švicarskoj. Diplomirala je poslovno upravljanje u osiguranju i članica je Chartered Insurance Institutea. Članica je i odbora za istraživanje za reosigurateljne teme za IHK i DIHK. Trenutačno završava magisterij iz osiguranja u Münchenu.

 

Krzysztof Jablonski

direktor, Van Ameyde CEE, Poljska

TEMA: Troškovi pogrešnog modela obrade štete
U današnje vrijeme, osiguratelji mogu birati između brojnih neovisnih pružatelja usluga, ali kako odabrati najboljeg? Koji su ključni faktori koje treba uzeti u obzir pri odabiru? Kako mjeriti njihovo djelovanje i do koje mjere može osiguratelj koristiti outsourcing za inozemne štete da bi optimizirao koristi i za sebe i za krajnje potrošače? Tim će se pitanjima baviti predavač i pružiti dobru “hranu za misli” za sudionike, što je posebno značajno uzmemo li u obzir da su štete trenutak istine te da strategija i procesi koje razvija osiguratelj mogu rezultirati zadržavanjem ili odlaskom osiguranika.

ŽIVOTOPIS: Krzysztof Jablonski ima 20 godina iskustva iz područja međunarodnog poslovanja i menadžmenta. Za vrijeme svoje karijere, radio je kao broker, preuzimatelj rizika u osiguranju i reosiguranju, osigurateljni stručnjak i savjetnik, a trenutačno radi u području BPO-a (Business Process Outsourcing – Outsourcing poslovnih procesa) na tehnikama obrade šteta i upravljanja rizicima za financijsku industriju. Njegovi hobiji su golf, borilačke vještine, ples i poslovno upravljanje. Posjeduje niz diploma, magisterija i doktorata iz područja osiguranja.

 

Madalin Rosu

voditelj Sektora osiguranja motornih vozila, Rumunjsko nacionalno udruženje osiguratelja i reosiguratelja (UNSAR)

TEMA: Kompenzacije u MTPL štetama
Rumunjsko tržište osiguranja treba prediktabilnost u MTPL poslovanju. Za to je potrebno kontrolirati nevjerojatan rast kompenzacija koje je sud dodijelio za štete od ozljeda i smrt.  U proteklih sedam godina, Rumunjska je svjedočila povećanju tih kompenzacija u iznosu od čak 2000 posto, što stavlja ogroman pritisak i na osiguratelje i na osiguranike. Zato Rumunjsko udruženje osiguratelja podržava uvođenje sustava tablica za određivanje kompenzacija, što će koristiti svim stranama.

ŽIVOTOPIS: Madalin Rosu je član Uprave najveće osiguravajuće tvrtke u Rumunjskoj, Omniasig Vienna Insurance Groupa. Upravlja štetama, pravnim poslovima i odjelom poslovanja. Posjeduje 16 godina iskustva u području osiguranja, uglavnom u području šteta. Aktivan je u nekoliko instituacija vezanih uz područje osiguranja, primjerice BAAR-u (Uredu zelene karte Rumunjske), gdje je član Uprave. Također, odgovoran je za Sektor osiguranja motornih vozila u UNSAR-u (Rumunjskom udruženju osiguratelja) i član je tima za certifikate u EFICERT-u (European Financial Certification Organization).

 

Mario Pavlak

voditelj informacijske tehnologije i Informacijskog centra, Hrvatski ured za osiguranje

TEMA: Interaktivnost sustava za otkrivanje prijevara
Prijevare u osiguranju postale su globalni problem koji nanosi ogromne štete državnim proračunima, socijalnim, mirovinskim i zdravstvenim fondovima, građanima, ali i gospodarstvu u cjelini. Zbog toga borba protiv prijevara ne koristi samo društvima za osiguranje nego društvu u cjelini. U tom cilju koriste se nove tehnologije i napredne analitike u obradi podataka. Iako računalni sustavi koji se danas koriste za otkrivanje prijevara mogu u odnosu na čovjeka obraditi puno veću količinu podataka u relativnom kratkom vremenu, ipak je čovjek taj koji mora istraživati i na kraju donijeti odluku. Mogu li se ta nova saznanja čovjeka ugraditi u sustav za otkrivanje prijevara bez mijenjanja modela koji se koristi u sustavu?

ŽIVOTOPIS: Mario Pavlak je voditelj informacijske tehnologije i Informacijskog centra Hrvatskog ureda za osiguranje s bogatim iskustvom u izgradnji informacijskih sustava i primjeni informacijske tehnologije u području osiguranja a posebice u području osiguranja motornih vozila. Poslovnu karijeru u području osiguranja započeo je 1995. godine kao direktor informatike u Mediteran osiguranju d.d. iako je već do tada iz sebe imao uspješno realiziran projekt razvoja informacijskog sustava Hrvatskog ureda za osiguranje na osnovu kojeg je 2003. godine nastao informacijski sustav Informacijskog centra. Od 1998. godine radi u Hrvatskom uredu za osiguranje kao voditelj informacijske tehnologije, a 2007. godine postao je i voditelj Informacijskog centra. Osim projekta razvoja internog informacijskog sustava Hrvatskog ureda za osiguranje i Informacijskog centra, razvio je niz web servisa i aplikacija koje u svakodnevnom poslovanju koriste društva za osiguranje i ovlaštena društva za zastupanje u osiguranju (Sustav statistike osiguranja RH, web servis za internet obnovu polica obveznog osiguranja od AO,…). Projekt  izgradnje skladišta podataka, BI sustava i sustava za otkrivanje prijevara u Hrvatskom uredu za osiguranje uspješno je realizirao 2012. godine, od kada se intenzivnije bavi i sustavom za otkrivanje prijevara u osiguranju.

O konferenciji

Program