Predavači

Esko Antero Kivisaari

zamjenik direktora, Udruženje finskih pružatelja financijskih usluga, Finska

ŽIVOTOPIS: Esko Antero Kivisaari stekao je titulu magistra znanosti (iz matematike) na Sveučilištu Turku 1985. godine. Od 1993. godine član je Aktuarskog društva Finske. Tijekom godina završio je nekoliko tečajeva o upravljanju.  Od 2007. godine zamjenik je direktora Udruženja finskih pružatelja financijskih usluga. Također, od 2003. član je projektnog tima Europskog udruženja aktuara vezanog uz Solventnost II, a od 2012. povjerenik je Međunarodnog udruženja aktuara (IAA) za Tehnički odbor Međunarodne organizacije nadzornih tijela za područje mirovina (IOPS) i radnu grupu Organizacije za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD) za privatne mirovine.  Također, član je različitih odbora (uključujući izvršnih odbora) u Insurance Europe i Europskom udruženju banaka (EBF). Godinama je obnašao i dužnost zamjenika predsjednika Međunarodnog udruženja aktuara. Bio je i predsjednik Odbora Finskog aktuarskog društva i predsjednik Europskog udruženja aktuara.

 

Frank Genheimer

direktor, New Insurance Business GmbH, Švicarska

ŽIVOTOPIS: Frank Genheimer je direktor New Insurance Business GmbH iz Švicarske. Riječ je o konzultantskoj tvrtki koja se fokusira na osigurateljnu industriju. Gospodin Genheimer ima više od 11 godina iskustva u osigurateljnom poslovanju i stručnjak je za teme kao što su nova poslovna strategija, razvoj proizvoda i investicija te korporativni menadžment. Prije nego što je osnovao svoju tvrtku New Insurance Business, radio je na razvoju proizvoda, obavljao funkciju projektnog menadžera i  aktuara u različitim osigurateljnim grupacijama u nekoliko europskih zemalja. Završio je studij matematike. Član je njemačkog i švicarskog  aktuarskog udruženja i redoviti govornik na seminarima i radionicama za aktuare.

 

Marios Argyrou

voditelj Odjela aktuarstva i risk managementa, Trust Re, Bahrain

ŽIVOTOPIS: Marios Argyrou je američki kvalificirani aktuar i ovlašteni britanski statističar. Školovao se na LSE-u u Londonu, gdje je diplomirao i magistrirao.  Posjeduje više od 16 godina iskustva u Velikoj Britaniji, kao  i međunarodna iskustva, kao konzultant, kao i u radu s međunarodnim osigurateljima. Trenutno radi kao voditelj Odjela za aktuare i risk management u reosiguravajućoj tvrtki Trust Re za poslovanje širom CEE/CIS regije, Srednjeg Istoka i Sjeverne Afrike (MENA regije) i Azijske regije. Marios je stručnjak za aktuarstvo i risk management i član je različitih britanskih (GIRO) i američkih aktuarskih radnih grupa. Koautor je nekoliko radova o Solventnosti II na temu aktuarstva i risk managementa.

O seminaru

Program